Tips voor autopech

4 redenen om voor voor Europ Assistance  te kiezen?


Onovertroffen netwerk: 410.000 erkende partners 24u/24 inzetbaar


Kwaliteitsproducten: Beloond door de professionelen van de verzekeringssector


Gepersonaliseerde oplossing

Empathie en profesionalisme van de medewerkers, geen uitbesteding


Bescherming binnen de 24u: Betaal vandaag online, vanaf morgen bent u beschermd.


6-Stappenplan bij autopech:


Ook al ben je goed voorbereid op vakantie vertrokken, autopech op reis kan altijd gebeuren. Als je met de auto in panne valt, volg je best dit 6-stappenplan:


1. Probeer je veilig aan de kant van de weg te zetten. Gebruik hierbij je richtingaanwijzers en maak geen plotse bewegingen. Panikeer vooral niet, je hebt wel wat tijd om uit te bollen. Zet je knipperlichten aan.


2. Stap samen met alle passagiers uit langs de rechterkant van je auto en ga achter de vangrail staan. Als er geen vangrail is, ga dan op veilige afstand van de rijbaan staan. Vergeet zeker niet om je fluo hesje aan te trekken!


3. Plaats je gevarendriehoek. In België moet je de gevarendriehoek op de snelweg op 100 meter voor je auto plaatsen, op alle andere wegen bedraagt deze afstand 30 meter. Voor je op reis vertrekt, zoek je best de regels op die gelden in de landen die je doorkruist.


4. Sta je op een gevaarlijke plaats, bijvoorbeeld op een smalle, bochtige weg? Panikeer dan niet. Lokale bestuurders kennen het probleem en zullen aankomend verkeer waarschuwen door met hun lichten te knipperen. Neem wel alle veiligheidsmaatregelen in acht!


5. Wanneer je veilig naast een rustige baan geparkeerd staat, kan je kleine defecten zelf proberen op te lossen. Op de autosnelweg mag je dit echter nooit doen. Wanneer je een lekke band vervangt, houd er dan rekening mee dat je alsnog naar de garage zal moeten. Reservebanden zijn immers slechts bedoeld als tijdelijke noodoplossing. Op Franse autosnelwegen moet u bij panne alleszins steeds gebruik maken van de palen naast de autosnelweg om zich te laten depanneren of slepen.


6. Contacteer je reisbijstandsverzekeraar, terwijl je alle gegevens bij de hand houdt. Vergeet in het buitenland niet om eerst het landnummer "+32" in te toetsen. Laat, indien mogelijk, je auto zo snel mogelijk naar de garage slepen. Zo is hij niet alleen sneller hersteld, een eenzame auto langs de weg is immers erg inbraakgevoelig. Een uitstekende reisbijstandsverzekeraar,  zal de pechverhelping allemaal snel en efficiënt voor jou oplossen!Bereken de premie